recept: Uborkasaláta télire, Kifőzde
Uborkasaláta télire
(Sancho-uborka)
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

3 kg apró uborka (csemege),
1 kötés friss kapor,
só, ecet, cukor, 1 kk borkén, 1 kk nátrium-benzoát






Az uborkát legyalulom, lesózom.
A kaprot felaprózom, beleteszem.
Fél óra után, mikor jó leve van, az ecetes, cukros, borkénes, benzoátos keveréket is hozzáadom.
10 percenként kevergetem, kóstolom, ha valami hiányzik, pótolom.
2 óra múlva nagy üvegbe szedem, légmentesen zárom. Dunsztolást nem igényel, csak hideg pincét.
Egész télen használható, füstös sültekhez kiváló. Tálaláskor egy kanál tejföllel díszíthető.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.



Forrás: Sancho receptje, magyarosítva.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2011.10.06. Utoljára frissítve: 2011.10.06.
Utolsó megtekintés: több, mint 2 napja (2024-05-01 13:09:28 - 5.39)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez