Hozzávalók: |
Elkészítés: |
3 kg apró uborka (csemege), 1 kötés friss kapor, só, ecet, cukor, 1 kk borkén, 1 kk nátrium-benzoát |
Az uborkát legyalulom, lesózom. A kaprot felaprózom, beleteszem. Fél óra után, mikor jó leve van, az ecetes, cukros, borkénes, benzoátos keveréket is hozzáadom. 10 percenként kevergetem, kóstolom, ha valami hiányzik, pótolom. 2 óra múlva nagy üvegbe szedem, légmentesen zárom. Dunsztolást nem igényel, csak hideg pincét. Egész télen használható, füstös sültekhez kiváló. Tálaláskor egy kanál tejföllel díszíthető. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes. |